Passos lleugers al Cap de Sant Antoni

Les meues experiències amb les muntanyes podríem dir que no són d’allò més agradoses. Recorde com esbufegava pujant, fa mil anys, al castell de la Reina Mora de Benifairó, o com s’esguillava el barranc de la Bossarta al meu poble, on em vaig fer l’únic esquinçament al peu de la meua vida… I tanmateix, quan FULL em va proposar pujar un llibre a un cim, em faltà l’aire per a dir-los que sí.


I per què? Doncs per moltes raons; la principal, perquè m’agraden les iniciatives al voltant de la literatura, i més quan no ens obliguen a parlar de novetats, i la Fundació FULL em va donar absoluta llibertat per a triar el que volguera difondre. També, perquè m’agrada posar-me a prova i no renunciar d’avant-mà i menys a un comboi que em permetia conéixer un trosset més del País Valencià. I aquesta proposta és ben original i adaptada al món actual.
Així que l’1 de novembre ens trobàrem a peus del Montgó per xerrar d’un llibre curt i colpidor com és Passos lleugers, de Dacia Maraini, que va arribar a mi fa anys des de les mans de la meua mestra Empar. Són relats molt curts, que narren diferents formes de violències patides per les dones a diferents llocs del món. És un retrat cru de realitats diverses, massa normalitzades, a què donem l’esquena. A més, el llibre forma part d’un projecte global d’Amnistia Internacional, amb una lectura dramatitzada realitzada per la companyia Crit que acabava amb un col·loqui amb el públic.


I a més, el llibre l’ha editat ací Edicions 96, una editorial compromesa amb la literatura, però més encara amb la societat i la lluita contra les desigualtats.
Participar m’ha permés conéixer el Montgó en un matí de tardor brillant, una ruta inicialment costeruda, una senda plana que sembla que no acaba mai i una vista a l’horitzó marítim tan inabastable. Amb totes les distàncies, com quan s’inicia l’eixida de la violència, que costa molt, és un camí llarg i al final s’obri el món.
Participeu a #LlibresAlCim!

Anna Oliver Borràs
Presidenta d’Acció Cultural del País Valencià

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en linkedin
LinkedIn
Compartir en email
Email

Entrades anteriors

Ca Saforaui participa en #LlibresAlCim

  Ca Saforaui hem pujat amb #LlibresAlCim, perquè volem demostrar a tothom la importància de la lectura en el nostre territori. Vam

Llibres al cim

Més enllà de les planes litorals el País Valencià és un territori de serres i muntanyes. El Puigcampana, el Mondúver, l’Espadà o