Llibres al cim

Més enllà de les planes litorals el País Valencià és un territori de serres i muntanyes. El Puigcampana, el Mondúver, l’Espadà o el Bèrnia són alguns dels nostres cims que, com a fars, ens ajuden a reconèixer el nostre país i a saber que estem a casa quan els veiem. I és que el territori és juntament amb la llengua un dels elements identificadors d’un poble, d’una nació.

#LLIBRESALCIM pretén ajuntar llengua i territori, i fer-ho portant als cims de les nostres muntanyes llibres en la nostra llengua. Pujar caminant, en bicicleta, o escalant. Pujar a les muntanyes més altes, com la Safor o el Montcabrer, però també, per què no, a altres més amables i baixetes, com el Garbí o el cap de Sant Antoni. Fins i tot, la Muntanyeta dels Sants, un petit turó de 27 metres d’alçària enclavat enmig dels arrossars del parc natural de l’Albufera i des d’on es pot contemplar una de les millors postes de sol que es pot veure.

Durant vuit anys funcionà a Sueca un grup d’excursionisme, Caminant pel País, que pretenia ajudar a conèixer el país i estimar la terra recorrent indrets fantàstics de la nostra geografia. I algunes de les excursions realitzades van ser arreplegades al llibre Caminant pel País, Els camins de la memòria. Un llibre editat per Perifèric Edicions i del què són autors Josep Camilleri i Juanjo Bou i que proposa un conjunt d’excursions amb l’element comú de que totes elles tenen relació amb algun moment important de la història del nostre país.

La muntanya escollida per a pujar aquest llibre va ser La Ratlla, un cim de la serra de les Agulles, de fàcil accés i des del que es té una de les vistes més espectaculars del País Valencià. Des del Penyagolosa al nord fins al Montcabrer al sud, les planes costaneres, l’Albufera… Fins i tot els dies clars es pot veure la illa d’Eivissa.

Jesús Figuerola
President de la Fundació FULL

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en linkedin
LinkedIn
Compartir en email
Email

Entrades anteriors

Ca Saforaui participa en #LlibresAlCim

  Ca Saforaui hem pujat amb #LlibresAlCim, perquè volem demostrar a tothom la importància de la lectura en el nostre territori. Vam

Passos lleugers al Cap de Sant Antoni

Les meues experiències amb les muntanyes podríem dir que no són d’allò més agradoses. Recorde com esbufegava pujant, fa mil anys, al